Понякога можем да се замислим дали виното и шоколада не си приличат – и двете са наситени и пълни със сложни вкусове, и двете се свързват с романтични и приятни …
Вино и храна
-
-
Германският ризлинг е едно от най-бързо набиращите популярност вина на днешния пазар. Но защо? Сред почитателите на вино, готвачите и сомелиерите, този сорт получава специално внимание заради характера и киселинността …
-
Общото между всички сини сирена е наличието на щам на пеницилинова плесен, която се вкарва директно в сиренето, преди то да бъде оформено, след което сиренето се пробожда с шишове, …
-
Когато говорим за храна и вино, има хора, които просто комбинират всяко ястие с каквото и да е вино и такива, които правят всичко, за да се опитат да балансират …
-
Дегустацията на вино не е пиене и макар виното да се прави, за да се пие и да му се наслаждаваме, има случаи, когато трябва да бъде оценявано. Усвояването на …
-
Фиона Бекет (редактор в Decanter от 1998 г., а от 2010 г. винен колумнист за Guardian), споделя своето ръководство за готвене с вино от най-новата си книга с рецепти „Кухнята …